01 noviembre 2007

JOSEP ANTONI DURAN I LLEIDA, INSOLIDARI AMB LA PERSECUCIÓ DELS HOMOSEXUALS I TRANSSEXUALS AL MÓN


La federació Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya rebutja les crítiques del líder del partit democristià UDC contra el suport de la Generalitat de Catalunya a la International Lesbian and Gay Association (www.ilga.org).

Els drets de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals també son Drets Humans en un món on encara a la meitat de països encara hi ha persecució per raó d’orientació sexual o identitat de gènere, i quan set apliquen la pena de mort.
La federació d’associacions Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya deplora les crítiques del J.A. Durán i Lleida per l’entrada del Govern de la Generalitat com a membre associat a ILGA-Europa. El pas que ha donat la Generalitat de Catalunya contribueix a donar suport a la única federació mundial de persones homosexuals i transsexuals que treballa per la igualtat de drets i contra la intolerància d’aquest col·lectiu . Duran fa una al·lusió a la naturalesa en les seves declaracions en línea amb el pensament integrista i excloent del Vaticà que nega la diversitat sexual humana i realitats com les noves famílies. Hauria de llegir l’Informe Kinsey de 1947.

El partit UDC sempre practica un hipòcrita doble discurs quan diu respectar els homosexuals i s’oposa a l’assoliment de la plena igualtat de drets en votar contra el dret de matrimoni i d’adopció de les parelles del mateix sexe. UDC considera doncs a homosexuals i transsexuals com a ciutadans i ciutadanes de segona categoria.

La Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya es manifesta estorada i sorpresa de que Durán i Lleida s’oposi a un clar suport de la Generalitat de Catalunya a una associació internacional que simplement lluita pels drets humans, igual que han fet abans institucions que han esdevingut també membre associats de la ILGA, com els ajuntaments de Rotterdam, Amsterdam i Venècia.


Declaracions

Antonio Guirado, Secretario General de la federació CGL, manifesta:

“No entenem quina nosa li fa a Duran i Lleida que la Generalitat de Catalunya doni un pas exemplar en donar suport a la lluita contra la intolerància, ¿quin mal fa solidaritzar-se contra els països que executen o porten a la presó a homosexuals i transsexuals?. Duran i Lleida adopta una clara posició insolidària amb l’estri principal de defensa mundial dels drets dels homosexuals i transsexuals, sigui en la lluita pels drets civils, sigui en aconseguir recursos per la prevenció del VIH/SIDA. Duran i Lleida menysprea la denúncia constant que fa ILGA i els centenars d’organitzacions membre de 90 països contra les crims d’odi per homofòbia, lesbofòbia i transfòbia, que només entre Brasil i Mèxic, sumen un assassinat cada dos dies. Ja coneixem les crides constants del Vaticà contra tot reconeixement de drets per a lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals que tanmateix de fa anys han recolzat el Consell i la Unió Europea, sempre amb el vot contrari de l’extrema dreta, populars i democristians al Parlament Europeu.

Si Duran i Lleida diu que els homosexuals son persones com les altres i que està d’acord amb la defensa dels seus drets, no hauria de criticar el suport de la Generalitat de Catalunya al principal instrument de solidaritat internacional pels drets d‘aquest col·lectiu. Cau en contradicció, com sempre han demostrat els vots de UDC i PP contra el dret de matrimoni i d’adopció de les parelles del mateix sexe al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya. Es injust i cruel posar pals a la roda a un dret tant humà com estimar-se, especialment a un món on hi ha tanta intolerància i on Catalunya ha guanyat el prestigi d’assolir un alt grau de d’igualtat de les persones homosexuals i transsexuals, malgrat que quedi molt per fer.

La comunitat homosexual i transsexual i totes les persones que estimen els Drets Humans han de tenir present la posició de UDC, coincident amb el PP, davant de les properes eleccions”.Jordi Petit, president d’honor de la CGL i ex-secretari general de la ILGA (1995-1999), declara:

“Les declaracions de Duran i Lleida son un lamentable i sectari menyspreu per una associació que ha aconseguit coordinar fites prou importants com que Amnistia Internacional (amb qui la ILGA manté excel·lents relacions) reconegués els homosexuals perseguits com a presos de consciència o que la OMS retirés la homosexualitat de la llista de malalties. El pas exemplar que ha donat la Generalitat de Catalunya en ingressar a la ILGA com entitat associada es coherent amb el creixent suport institucional que aquesta federació mundial ha anat guanyant. Des de 1998 la ILGA a nivell mundial rep suport financer holandès a través de l’agencia de cooperació HIVOS. També al 1998 va ser rebuda oficialment per l’Alta Comissionada pels Drets Humans de Nacions Unides, Mary Robinson.

Al 1998 ILGA-Europa va ser admesa com a ONG consultiva del Consell d’Europa i rep suport financer de la Comissió Europea per a campanyes antidiscriminatòries. Recentment per fi ha estat admesa al ECOSOC, l’organisme on les ONG’s mundials son escoltades a Nacions Unides, malgrat el vot en contra de països dels integrismes islàmic i vaticanista. Vàries ciutats son també membres associats de la la ILGA. Si la Generalitat de Catalunya ha donat un pas pioner, hem de felicitar-nos i sentir-nos orgullosos i esperar que altres institucions l’imitin. També en altres moments històrics altres governs van donar passos pioners com abolir l’esclavatge, atorgar el vot a les dones o reconèixer el dret de matrimoni homosexual i l’adopció com es el cas de l’estat espanyol, Bèlgica, Holanda, Sudàfrica i Canadà.

Duran i Lleida vol parar el rellotge del progrés laic i democràtic. El suport contra la intolerància i la homofòbia fa societats més lliures. La defensa del dret a la diferència fa ciutadans i ciutadanes més feliços”.

No hay comentarios: